Bordsbestick
Tryck/klicka på bilden för att se fler RealViewsTM
44,00 kr
per kort
Glad Jul - Bandssäl Hälsningskort
Antal:
Storlek
Papperstyp
Riktning
Om Kort
Såld av
Om denna design
Glad Jul - Bandssäl Hälsningskort
En digitalmålning av en brun och vit bandförsel som vilar på en isflak på en mycket grå och dyster dag. Fransk text som lyder "Joyeux Noёl" visas i rött. Bandförse (Histriophoca fasciata) är en medelstor öronlös säl i familjen Phocidae. De är bland de mest slående och lätta att känna igen. De kan identifieras genom de karakteristiska ljusa banden eller "band" som löper runt deras nacke, varje främre flipper och höfter. Kontrasten är särskilt stark hos hanarna, som har en mörkbrun till svart päls med vita band, honor varierar från silvergrå till mörkbrun med ljusare band. Nyfödda bandförselungar har vit päls. Efter att de har ömsat sin första päls, ändras deras färg till blågrå på ryggen och silver undertill; efter några år blir vissa delar mörkare och andra ljusare, och först vid fyra års ålder visar sig den typiska designen. Bandförsel ömsar sin päls årligen, med början i maj och slutför i juli, med yngre individer som ömsar tidigast. Bandförse har en stor uppblåsbar luftsäck som är ansluten till luftstrupen och sträcker sig på höger sida över revbenen. Den kan fungera som en flytkraftsanordning, för luftlagring under dykning eller för "fonation". Den är större hos hanar än hos honor. Bandförse kan växa till cirka 1,6 meter lång och väga upp till 95 kg hos båda könen. Bandförsel alternerar sina främre flipper och svänger sina bakdelar för att springa över isen, snarare än att använda den larvliknande rörelse som vanligtvis används av de flesta sälar. Bandförsel är också fysiologiskt och anatomiskt anpassade för att göra djupare dyk (upp till cirka 600 meter) och simma snabbare än andra sälar. De har en luftsäck som Bandförsel är en säsongsbunden isbunden art som finns i Arktis och Subarktis regioner i norra Stilla havet, särskilt i Berings hav och Okhotsks hav, och angränsande delar av Arktiska havet, inklusive Tjuktjerhavet, östra Sibiriska havet och västra Beauforts hav. Dessa sälar är relativt ensamma och tillbringar större delen av sin tid i öppna havet och bildar lösa aggregationer i packisen under våren för att föda, amma ungar och ömsa. De ses mycket sällan på fast is eller land. Denna art förefaller att föredra måttligt tjocka, "rena" isflak som finns i den inre zonen av isfronten. Från slutet av mars till början av maj sträcker sig bandförsel i Berings hav från Pribiloföarna till Anadyrbukten, ungefär längs kontinentalsockelns brytning, och är mer riklig i den nordvästra isfronten. När isen drar sig tillbaka under maj till mitten av juli, flyttar sälarna längre norrut där de drar sig upp på den vikande isranden och rester av is, ibland i täta grupper. Efter att isen har smält, migrerar troligen de flesta bandförsel antingen med den vikande havsisen genom Berings sund in i Tjuktjerhavet eller förblir pelagiska i Berings hav under resten av året. Hittills har det bara funnits två erkända tillfällen då bandförsel har hittats så långt söderut som Seattle, Washington och ännu längre söderut vid Morro Bay, Kalifornien. Det fanns ingenting som tydde på att sjukdom var orsaken till att någon av sälarna dök upp på någon av dessa platser, eftersom båda tycktes vara friska. Bandförselmödrar föder sina ungar långt offshore i packisen under april till början av maj. Ungarna dubblar sin vikt under amningen och avvänjs efter tre till fyra veckor. Parning sker troligen strax efter avvänjning, även om lite är känt om parningssystemet. Bandförsel är kända för att äta en mängd olika fiskar, bläckfiskar och kräftdjur; emellertid är information om deras födointag begränsad och främst begränsad till våren då bandförsel vanligtvis äter mindre, vilket framgår av deras minskade vikt och spjocktjocklek. Även om det finns lite direkt bevis för predation, kan potentiella rovdjur av bandförsel inkludera isbjörnar, späckhuggare, hajar och valrossar. Bandförsel är relativt oroliga medan de drar sig upp och kan närma sig nära med båt. Detta beteende tyder på att bandförsel troligen inte upplever mycket predation av isbjörnar, men kan också göra dem särskilt mottagliga för jakt av människor. Sibirien och Alaska infödda har jagat bandförsel i många generationer för försörj
Automatisk översättning
Kundrecensioner
Det finns inga recensioner för denna produkt ännu.Har du köpt den här produkten?
Taggar
Annan information
Produkt ID: 137064484198437746
Skapad: 2015-11-23 9:36
Betyg: G
